“Hou je mond gezond” in IJsselstein

gastles-kies-en-coDe tandartsen en mondhygiënisten van Tandartspraktijk Kies en Co verzorgen in het kader van “Hou je mond gezond”, gastlessen bij nagenoeg alle basisscholen en peuterspeelzalen in IJsselstein. Tijdens deze bijzondere gastles wordt de leerlingen kennis bijgebracht over de mond en het gebit, tandenpoetsen, gaatjes, tanderosie (oplossen tandglazuur door zuren) en de zeven eet- en drinkmomenten.

Bewustwording kinderenkennis over tandarts voor kinderen

Doel van het lesproject is het bevorderen van een gezonde mond door het terugdringen van cariës (gaatjes) en tanderosie en het stimuleren van tandartsbezoek. Verder wil het Ivoren Kruis bij kinderen van peuterspeelzalen en basisscholen bewustwording creëren van de eigen invloed op de (mond)gezondheid. Kinderen die de juiste houding, kennis en vaardigheden aanleren om hun gebit en mond goed te verzorgen, zijn ook vaardiger in preventie en zelfzorg bij het voorkomen van ernstiger vermijdbare ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en aan voedingsgedrag gerelateerde kankers.

poetskoffer kindertandarts“Hou je mond gezond”

Het Ivoren Kruis heeft het initiatief genomen voor “Hou je mond gezond”, een landelijke onderwijsproject om de kennis over mondgezondheid bij basisscholen en peuterspeelzalen te verbeteren. Centraal onderdeel van dit lesproject is een bezoek van een tandarts of mondhygiënist aan verschillende groepen op de basisschool of peuterspeelzaal. In de poetsles krijgen leerlingen bovendien een mooie tandenborstels, tubetjes tandpasta en een folder voor ouders met tips voor de mondverzorging van hun kind.

Gewoon_Gaaf-Kindertandarts_IJsselsteinTandarts voor kinderen

Tandartspraktijk Kies en Co specialiseert zich in het behandelen van (angstige) kinderen en zet zich om deze reden actief in voor “Hou je mond gezond”. Voorkomen is immers beter dan genezen. Bovendien sluit dit initiatief heel goed aan bij “Gewoon Gaaf”, de preventiemethode die bij Kies en Co gehanteerd wordt voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers.

Deelnemende scholen IJsselstein

Zo’n 500 kinderen uit IJsselstein gaan in schooljaar 2016-2017 zo’n gastles van Tandartspraktijk Kies en Co volgen. De volgende IJsselsteinse scholen nemen deel aan dit initiatief: