Kindertandverzorging is een specialisme van Kies&Co

Kindertandverzorging: kinderen op hun gemak

KIndertandverzorgingSerie-1---achter-de-schermen---IMG_0411Serie-1---achter-de-schermen_IMG_0425

Ons team zorgt er mede door onze specialisatie in kindertandverzorging voor dat kinderen zich in onze huiselijke, kindvriendelijke omgeving al snel op hun gemak voelen.

Vanaf 18 maanden

Wij adviseren ouders om kinderen vanaf 18 maanden mee te nemen naar onze praktijk. Zo kunnen kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met de omgeving en de tandarts. Bovendien kunnen zij vast rustig aan een controle wennen. Echte controles doen wij vanaf een leeftijd van ongeveer 2 jaar. Leuke boekjes over tanden en het tandartsbezoek liggen in de kinderhoek al voor hun klaar.

Gemak

Kinderen, klein en groot, worden op een vriendelijke en prettige manier benaderd waardoor ze zich op hun gemak zullen voelen. En als kinderen na de controle ook nog eens wat leuks mogen uitzoeken… komen zij vanaf jongs af aan periodiek graag hun tanden laten zien!

Kindertandverzorgster

In onze praktijk is ook een kindertandverzorgster werkzaam. Zij is bevoegd en gespecialiseerd in het behandelen van jeugd. Een kindertandverzorgster is een mondhygiëniste, met een aanvullende opleiding voor het behandelen van kinderen. Preventie staat voorop. Maar zij behandelt ook gaatjes. En als een verdoving gewenst is, garanderen wij dat je het prikje niet voelt. Raadpleeg over kinderen en tandzorg deze pagina.

Andere bezoekers van onze site vonden ook de tips in het artikel “Ouders wees niet te streng” interessant.