Facings: onze specialiteit

Wanneer zijn facings nodig?

facings

Zo ziet facings er uit.

Met facings kan de vorm of de kleur van een tand worden gewijzigd. Zo kan Tandartspraktijk Kies&Co een spleetje tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Een facing ziet er net zo natuurlijk uit als de overige tanden.

Wat is een facing?

Facings zijn  een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt. Een facing gaat ongeveer acht jaar mee. Maar dat is ook afhankelijk van de manier waarop je er mee omgaat. Een beschadigde facing kan altijd worden gerepareerd of worden vervangen. Door deze behandeling wordt de tand zelf niet beschadigd.

Specialisatie

Het plaatsen van facings vereist in ons vakgebied vakmanschap. Voor ons is het een uitdaging om er voor te zorgen dat je weer een prachtig en functioneel gebit krijgt. We zijn je graag van dienst.

Behandelplan, kosten en vergoeding verzekeraar

Neem voor meer informatie, een behandelplan en kostenbegroting contact op met je behandelend tandarts. Facings worden vaak niet vergoed door je verzekering. Bespreek met je tandarts wat dit voor jouw situatie betekent. Meer informatie over facings vind je hier.