Bang voor de tandarts

Bang voor de tandarts? Dat is toch niet ongewoon?

Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Maar als dat leidt tot minder bezoek dan is de kans groot dat ze op termijn problemen krijgen aan tanden, kiezen en tandvlees. Gelukkig is er wel iets aan deze angst te doen.Bang voor de tandarts onnodig

Door onze speciale benadering bij kinderen voorkomen we dat gevoel al vanaf jonge leeftijd. Ben je al wat ouder, dan zorgen we dat dit gevoel steeds minder wordt. Het team van Kies & Co doet er alles aan om je op je gemak te stellen voor en tijdens iedere behandeling. Het is voor jou fijn, maar ook voor ons als behandelaar, als je angst de behandeling niet hindert. Het is onze ervaring dat als we aan elkaar wennen, er meer vertrouwen ontstaat en je steeds beter met je angst kunt omgaan of zelfs stap-voor-stap afneemt.

Wij zorgen er met onze ervaring, uiterst moderne apparatuur en moderne behandelmethoden voor, dat iedere behandeling pijnloos wordt uitgevoerd. Wij garanderen dat je zelfs onze verdovingsprikjes niet voelt.

Voorkomen is beter dan behandelen

Bedenk dat het uiteindelijk veel ernstiger (behandelingen worden langer, maar ook duurder) is, wanneer je ingegeven door angst je gebit niet laat controleren en onderhouden. Wanneer de angst dermate hoog is dat er sprake is van paniek, bespreek dat gewoon met ons. Wij houden daar dan rekening mee.

Narcose-behandelingen

Het is zelden nodig, maar het is ook mogelijk je te laten behandelen onder narcose. Kies & Co beschikt zelf niet over een faciliteit waar deze behandelingen kunnen worden uitgevoerd. Indien nodig verwijzen wij je hiervoor door naar een specialistische praktijk. Ben je bang voor de tandarts? Wij adviseren je graag.

Bang voor de tandarts? Enkele tips uit IJsselstein

Rust goed uit voor je de praktijk bezoekt. Maak kenbaar aan de tandarts en de assistentes dat je last hebt van angst. Zorg voor afleiding (eventueel tijdens de behandeling). Meer informatie en tips over angst of bang zijn voor de tandarts vind je hier.