Wortelkanaalbehandeling; een specialisme van Kies&Co

Wortelkanaalbehandeling specialisatie

Met onze geavanceerde digitale microscoop voeren we wortelkanaalbehandelingen uit.

Met onze geavanceerde digitale microscoop voeren we wortelkanaalbehandelingen uit.

Een wortelkanaalbehandeling (zenuwbehandeling), is nodig als er in het wortelkanaal of in het kaakbot rondom de wortelpunt van een tand of een kies een ontsteking is, of dreigt. Een zenuwbehandeling voeren wij uit onder verdoving.

Wat is een wortelkanaal?

Tanden hebben vaak één wortel, kiezen kunnen er meerdere hebben. In elke wortel zit een kanaal, het wortelkanaal, met daarin bloedvaten en zenuwvezels. Het is levend weefsel en wordt ook wel pulpa genoemd. Een ontsteking van de pulpa kan ontstaan door een invasie van bacteriën uit de mondholte. Vaak is hevige gevoeligheid bij het drinken van warme of koude dranken een eerste signaal. Als de ontsteking onbehandeld blijft, kan de ontsteking zich in een later stadium uitbreiden naar het kaakbot rond de wortelpunt van de tand of kies. De zenuw is dan afgestorven. Aanraken van of dichtbijten op de kies is dan zeer pijnlijk.

Specialisatie

Een wortelkanaalbehandeling, om een ontsteking te verhelpen of te voorkomen, vereist in ons vakgebied vakmanschap en de juiste technologische hulpmiddelen. Voor ons is het een uitdaging om er voor te zorgen dat je weer een prachtig en functioneel gebit krijgt. Daarbij beschikken we over een hypermoderne elektronische Zeiss microscoop om dat ook nauwkeurig uit te voeren. We zijn je graag van dienst.

Behandelplan, kosten en vergoeding verzekering

Indien een wortelbehandeling nodig is zal Tandartspraktijk Kies & Co eerst een begroting opstellen van de te verwachten kosten. Raadpleeg je verzekering voor de eventuele vergoeding. Meer informatie over wortelkanaalbehandelingen vind je hier.