Brug ter vervanging tanden en kiezen

Een brug is een duurzame vervanging voor tanden en kiezen

Brug

Zo ziet een brug er uit.

Een tandheelkundige brug is een duurzame vervanging voor tanden en kiezen en benadert de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. De behandeling is ingewikkelder dan een gewone vulling. Dit wordt geadviseerd om weer beter te kunnen kauwen, voor verbetering van het uiterlijk en om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan en/of gaan uitgroeien.Je zal daarvoor enkele keren bij Tandartspraktijk Kies & Co moeten terugkomen.

Wat is een brug?

Een tandheelkundige brug vervangt één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. De tandarts maakt deze vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen (de pijlers) aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op de pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen op de plaats van de open ruimte.

Specialisatie

Het plaatsen van een brug vereist in ons vakgebied vakmanschap. Voor ons is het een uitdaging om er voor te zorgen dat je weer een prachtig en functioneel gebit krijgt. We zijn je graag van dienst.

Behandelplan, kosten en vergoeding verzekering

Indien je een brug nodig hebt zal Kies & Co eerst een begroting opstellen van de te verwachten kosten. Raadpleeg je verzekering voor de eventuele vergoeding. Meer informatie over bruggen vind je hier.