Met een kroon weer een prachtig gebit

Een kroon is een duurzame vervanging voor tanden en kiezen

kroon

Zo ziet een kroon er uit.

Een kroon is een duurzame vervanging voor tanden en kiezen en benadert de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. De behandeling is ingewikkelder dan een gewone vulling. Dit wordt geadviseerd bij onvoldoende houvast voor gewone vulling, het verbeteren van het uiterlijk of bij reparatie van een groot afgebroken deel. Je zal daarvoor enkele keren bij Tandartspraktijk Kies & Co moeten terugkomen.

Wat is een kroon?

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje wordt op de tand of kies vastgelijmd. Hierdoor krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Specialisatie

Het plaatsen van een kroon vereist in ons vakgebied vakmanschap. Voor ons is het een uitdaging om er voor te zorgen dat je weer een prachtig en functioneel gebit krijgt. We zijn je graag van dienst.

Behandelplan, kosten en vergoeding verzekering

Indien je een kroon nodig hebt zal Kies & Co eerst een begroting opstellen van de te verwachten kosten. Raadpleeg je verzekering voor de eventuele vergoeding. Meer informatie over kronen vind je hier.