Landelijke vastgestelde tandartstarieven

Tarieven van tandarts en mondhygieniste zijn overal hetzelfde

De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de declaratie staat elke verrichting omschreven met codes die landelijk door de overheid zijn vastgesteld. Aan elke code is een door de overheid vastgestelde prijs en toelichting op de behandeling gekoppeld. De kosten zijn bij iedere tandarts en mondhygiëniste dus gelijk.

Wij adviseren om de website van onze brancheorganisatie te raadplegen voor een prijslijst met de landelijke tarieven en toelichting daarop: www.allesoverhetgebit.nl. Je kunt op deze website ook heel handig vaststellen of je verzekeraar een behandeling (deels) vergoedt. Houd de behandelcodes bij de hand. Zo voorkom je financiële verrassingen achteraf. Indien wij een begroting voor werkzaamheden afgeven, kan ook een indicatie van de vergoeding van je verzekeraar gegeven worden.

Wil je de tarievenlijst liever downloaden? NZa tarievenlijst mondzorg per 1 juli 2015 (PDF 1MB). De officiële tarieven van de NZa liever online doorbladeren, kan ook. Bekijk dan de Viewer hieronder.